over ons

Van melkveehouderij naar paardenhouderij en van ijsmakerij en recreatieboerderij naar groepsaccommodatie.

Hierboven staat in het kort hoe wij, Johan en Monique Rijlaarsdam, na ons huwelijk in 1983 zijn begonnen met een boerderij met melkkoeien en nu op het ogenblik een paardenhouderij en een groepsaccommodatie hebben.

Na ons trouwen hebben wij vele jaren en met heel veel plezier zwartbonte koeien verzorgd en gemolken. Johan had het werk op de boerderij van zijn vader Arie geleerd en is op en top boer geweest. Van jongs af aan was het al veel meewerken en de koeien melken. Na ruim 35 jaar iedere dag ochtend en avond melken en dit zeven dagen in de week zocht hij een nieuwe uitdaging.

ijsboerderij Amstelhoeve
ijsboerderij Amstelhoeve van 2000 tot 2017

Een gedeelte van de oude stal, waar vroeger de koeien in stonden, is eind 1999 verbouwd tot een hygiënische bereidingsruimte en begin 2000 is er begonnen met het bereiden van ijs. In 2002 hebben wij het melkvee verkocht en betrokken wij de melk voor het ijs maken bij een biologische boer. Vele jaren hebben wij ijs verkocht aan verschillende speciaalzaken en horecagelegenheden. Ook hadden wij een ijscokar waarmee wij op pad gingen naar markten, braderieën, bruiloften en partijen. Dit hebben wij gedaan tot 2017. Wij zijn toen helemaal gestopt met het maken en uitventen van ijs. Dit vanwege de drukte met de andere bedrijfstakken.

In 2005 hebben wij de oude stal verder verbouwd. Er kwam een grote ontvangstruimte welke af te huren was voor feesten en partijen. Verder zijn er slaapkamers en sanitaire voorzieningen aangebracht. De grote ontvangstruimte werd gebruikt om groepen mensen in te ontvangen die bij ons het spel boerengolf in de polder konden spelen en er waren kano’s waarmee een kanotocht door de polder gemaakt kon worden. Het kanovaren kan trouwens nu nog steeds, maar alleen de gasten in onze groepsaccommodatie kunnen hier gebruik van maken. Vele jaren hebben wij voor bedrijven, families en vriendengroepen lunches en barbecues verzorgd met arrangementen waarin de activiteiten gedaan konden worden. Eerst alleen het boerengolf en kanovaren, maar later ook nog frisbeegolf en voetgolf.

In 2012 hebben wij de hooizolder van de oude stal verbouwd tot 7 2 persoon slaapkamers. Voorheen hadden wij alleen op de begane grond 3 slaapkamers met stapelbedden, waarin totaal 18 personen konden overnachten. Wij kregen daarvoor niet veel reserveringen en enkel van vriendengroepen die het niet erg vonden om in stapelbedden te slapen. Maar sinds de uitbreiding van 3 naar 10 slaapkamers waar maximaal 26 personen kunnen overnachten is het aantal reserveringen fors gestegen. Nu komen er veel families met een opa en oma met kleinkinderen bij ons overnachten, omdat wij veel 2 persoon kamers hebben. Van ongeveer 10 weekenden per jaar bezetting gingen we naar 30 tot 40 weekenden bezettingen toe. Vanwege de toegenomen drukte van de groepen in onze groepsaccommodatie zijn wij met de recreatieve activiteiten gestopt. En tevens zijn wij gestopt met het verhuren van de ontvangstruimte en de voormalige varkensschuur voor feesten en partijen. Dit was niet meer te combineren met de mensen in de overnachting. De mensen in de groepsaccommodatie willen vaak niet dat er andere groepen mensen op en rond de groepsaccommodatie vertoeven.

En dat kunnen wij ons voorstellen. Wij willen graag dat de mensen na een verblijf bij ons kunnen zeggen: het is heerlijk toeven op de Amstelhoeve !

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial